Het verhaal van je leven

Het verhaal van je leven

Nieuw boek verschijnt maart 2018

Het verhaal van je leven

Storytelling en de zoektocht naar een zinvol bestaan

Wij zijn ‘storytelling-animals’, met een fundamentele behoefte een verhaal te maken van het leven en er zo zin en betekenis aan te geven. Verhalen maken zit diep ingebakken in onze psyche. Toch zijn we ons meestal niet bewust van de vele innerlijke stemmen – gedachtepatronen, angsten, aannames, wensen en overtuigingen – die uitmaken hoe ons leven zich ontvouwt. Want wat we onszelf vertellen, is bepalend voor hoe we het leven ervaren.

Ieder mens creëert zijn eigen werkelijkheid, zijn eigen persoonlijke mythe. We zijn allemaal de held of heldin in ons eigen verhaal. Als we dat eenmaal hebben begrepen, hoeven we geen antwoorden meer buiten onszelf te zoeken, anderen de schuld te geven of boos te worden op ons lot. Dan kunnen we het verhaal van ons leven sturen en bijsturen.

In Het verhaal van je leven maakt Mieke Bouma met fascinerende voorbeelden uit zowel de oude mythologie als hedendaagse verhalen duidelijk met welke mechanismen we onze persoonlijke mythologie creëren, welke archetypen daarbij een rol spelen, hoe we patronen kunnen doorbreken en hoe we het verhaal van ons leven kunnen herschrijven om er meer uit te halen.

 Mieke Bouma (1954) is oprichter van de Storytelling Academy. Ze was docent aan de Theaterschool in Amsterdam en scenarioschrijver voor toneel, film en televisie. Eerder publiceerde zij onder andere Storytelling in 12 stappen, dat inmiddels een 10de druk beleeft.

BOEKPRESENTATIE
28 maart 2018 bij Scheltema op het Rokin van 16.30 uur to 18.30 uur

 

Op de hoogte blijven? Boekpresentatie bijwonen? 

Schrijf je in voor mailinglist.

* emailadres


Delen klik hierShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPrint this pagePin on PinterestEmail this to someoneShare on Google+