DIT BOEK IS VERSCHENEN EN VERKRIJGBAAR

Over het boek De kleine Campbell

De reis van de held, ook wel bekend als de monomythe, is een wereldberoemd en inspirerend fenomeen en wordt al decennia in diverse contexten toegepast. Het werd door Joseph Campbell (1904 -1987), voor het eerst beschreven in zijn magnum opus en bestseller The Hero with a Thousand Faces (1949).

Campbell bestudeerde religieuze, spirituele, mythologische en literaire klassiekers en heeft via zijn indrukwekkende oeuvre de wereld verrijkt met zijn inzichten over de reis van de archetypische held en wat wij daar als moderne mens van kunnen leren.

Sinds de publicatie van het boek, ook wel ‘De bijbel van Hollywood’ genoemd, is de theorie van Campbell voor vele schrijvers, filmers en kunstenaars, filosofen en psychologen van over de hele wereld een inspiratiebron.

De levenslessen en inzichten die hij deelt, zijn nog steeds actueel. Campbell dringt erop aan onze eigen persoonlijke mythe te vinden en te leven. Zijn filosofie wordt vaak samengevat in de memorabele zin: Follow Your Bliss.

De kleine Campbell biedt een heldere samenvatting van De Held met de Duizend Gezichten, bespreekt de diverse stadia van de heldenreis met voorbeelden, verwijst naar ander werk van Joseph Campbell en bespreekt welke betekenis Campbell in deze tijd heeft. In een tijd waarin veel verandert, en we op de proef gesteld worden trouw te blijven aan onszelf en tegelijk van waarde te zijn voor de wereld, is de heldenreis actueler dan ooit.

Mieke Bouma (1954) is auteur, docent en oprichter van de Storytelling Academy. Ze schreef o.a. Storytelling in 12 stappen, De 12 oerkarakters van Storytelling, Het Verhaal van je leven en Leren dansen met de draak.