Online

Schrijvenonline-academie

Storytelling in 12 stappen

Docent: Mieke Bouma
Aantal lessen: 4

Inhoud: Je wilt graag verhalen maken of schrijven. Je denkt misschien aan een roman, een verhalenbundel, een toneelstuk of een filmscenario. Je hebt vast al allerlei verhaalideeën, stukken tekst, opzetjes en karakters, maar het is moeilijk om er echt een overtuigend geheel van te maken. De stuwing, de spanning blijft uit en je karakters maken (nog) geen ontwikkeling door. Kortom, je loopt vast.

In deze cursus gaan we de verhalen en de karakters die in je sluimeren stap voor stap tot leven wekken. De cursus biedt je, behalve structuur, een wezenlijk fundament voor alle verhalen die nog verteld willen worden. De cursus zorgt onherroepelijk ook voor nieuwe ideeën en inspiratie om nieuwe verhalen te vinden en te ontwikkelen. De 12 stappen die we in de cursus behandelen zijn gebaseerd op de Reis van de Held, ook bekend als de monomythe.

lees meer…

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Editio

Corporate Storytelling

10 weken

Corporate storytelling is de zakelijk verhalende communicatie. Steeds meer organisaties gebruiken verhalen en de verhaalstructuur voor het ontwikkelen en uiteenzetten van zakelijke strategieën, organisatieontwikkeling en communicatiedoeleinden. In deze online Masterclass krijgt u de gereedschappen aangereikt voor het verzamelen, vormen en vertellen van de verhalen die voor uw organisatie van betekenis zijn.

Lees meer…

Speechwriting

4 weken

Hoe schrijf ik de perfecte speech? Is daar een formule voor? Wat zijn de geheimen van legendarische sprekers die je met hun verhaal diep in het hart raken? Moet je je speech helemaal uitschrijven? Hoe zorg je voor humor? Wat is de functie van beelden bij het speechen? Wat is de beste structuur voor je verhaal? Hoe persoonlijk moet het worden? Hoe begin je? Hoe verras je? Op deze vragen geeft de Masterclass Speechwriting een antwoord.

 

Lees meer…