Cursus scriptschrijven

Cursus scriptschrijven

Film en video worden veel ingezet in allerlei vormen van communicatie. Maar hoe schrijf je een script waarmee de filmer of de regisseur daadwerkelijk uit de voeten kan? Of als je zelf filmt…hoe kun je de verhaalwetten optimaal inzetten voor je filmscript? Welke stappen zijn er nodig om van idee, via synopsis naar een uitgewerkt filmscript met een spannende verhaallijn te komen?

Leer de basis van scenarioschrijven en realiseer in 6 bijeenkomsten een origineel en goed filmscript.

In deze cursus van 3 woensdagavonden en 3 zaterdagen werk je onder begeleiding van twee ervaren en door de wol geverfde scenario-docenten aan het ontwikkelen van een origineel script met een verhaallijn. Je leert de basis van scenarioschrijven en maakt kennis met principes als premisse, loglijn, protagonist en antagonist, de drie akten-structuur, en de 12 stappen van storytelling.

In de cursus is veel ruimte voor ontdekkingen, er worden filmfragmenten vertoond en schrijfoefeningen gegeven. We werken to naar een afgerond filmscript van 2 tot 10 à 15 minuten. Tijdens de laatste les worden de filmscripts in een plenaire bijeenkomst gepresenteerd door acteurs en beoordeeld op hun kwaliteit.

Dit allemaal tijdens een inspirerende en leerzame najaarscursus aan de Storytelling Academy in de Storytelling Studio, Amsterdam.
Docenten: Mieke Bouma en Moniek Kramer.

Schermafbeelding 2016-06-05 om 17.12.28

 

Data:
zaterdag 2 sept: les 1; kick off van 11.00 uur tot 16.00 uur
Woensdag 6 sept: les 2 van 19.00 uur tot 22.00 uur.
Woensdag 13 sept: les 3 van 19.00 uur tot 22.00 uur.
Zaterdag 16 sept: les 4 van 11.00 uur tot 16.00 uur.
Woensdag 20 sept: les 5 van 19.00 uur tot 22.00 uur.
Zaterdag 30 sept: les 6; Afronding en presentatie van 11.00 uur tot 16.00 uur.
Kosten: € 1275 excl. BTW
Vroegboek korting tot 1 augustus: € 1050, –

Doelgroep: journalisten, videomakers, schrijvers, animatiefilmers, communicatiemedewerkers.

Minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers.

Plaats: Storytelling Studio – Amsterdam (Spaarndammerdijk 17 hs.)

Docenten Mieke Bouma en Moniek Kramer delen de liefde voor het begeleiden van mensen bij het ontwikkelen van ijzersterke scripts en authentieke verhalen.

Moniek is een veelvuldig gelauwerd scenario- en toneel schrijver, regisseur, en docent (o.a. Lucia de B), Schrijft en ontwikkelt en begeleid scenario’s voor films, TV-films en series, presenteerde en organiseerde Het Schrijfpaleis ‘, in EYE, Amsterdam.
Prijzen: o.a.: Gouden Pen, Comeniusprijs, Perspectiefprijs, Emmy Award, Gouden Beeld, Gouden Kalf, Nederlandse Oscar inzending Lucia de B, Op dit moment werkt ze aan de productie HANNAH’S PARADISE, met Warner Bros. (Nu co producent van een film met BATMAN regisseur Christopher Nolan!)
nominatie vakprijs beste scenario Zilveren Krulstaart. Rembrandt award.
Haar specialiteit is: authenticiteit naar boven halen en die passend maken in een ijzersterke structuur.

Mieke gaf jarenlang les aan de Theaterschool in Amsterdam, werkte als scenarioschrijver mee aan diverse tv- en filmproducties. Is auteur van het veelgelezen schrijf-handboek ‘Storytelling in 12 stappen’ en het recent verschenen boek ‘De 12 oerkarakters van Storytelling’. Ze is oprichter van de Scriptschool en de Storytelling Academy en werkt in organisaties als story-coach.
Haar specialiteit als docent zijn de 12 stappen van Storytelling, waarmee ze schrijvers en vertellers helpt een sterk plot te creëren.

Meld je aan via het inschrijfformulier.