storycoach

Het schrijfproces als avontuur

Als je een verhaal wilt schrijven, vertrouw er dan op dat het verhaal er al is. Je hoeft alleen maar op reis te gaan om het te vinden.

Ik zie het schrijfproces als een spannend avontuur dat niet alleen jouw held of heldin maar ook jij als auteur moet aangaan. Dat betekent soms weerstanden overwinnen, lef tonen en je kwetsbaar opstellen. Dit proces ga je aan om de schat te vinden waarmee jij als auteur de wereld kunt verrijken.

Mijn storycoaching is gebaseerd op mijn schrijfboeken Storytelling in 12 stappen – op reis met de held en De 12 oerkarakters van Storytelling – archetypes en hun basisplots.
Deze schrijfmethodiek biedt een inspirerende en creatieve aanpak die erop gericht is handen en voeten te geven aan ideeën die liggen te sluimeren of verhalen die moeten worden verteld.

Ieder verhaal, mits goed verteld, is een variatie op een eeuwig terugkerend thema. Een hoofdpersoon verlangt ergens naar en wordt in dat verlangen gedwarsboomd. De zoektocht naar vervulling, liefde en de moeilijkheden die daarvoor overwonnen moeten worden herkent ieder mens. In ieder verhaal krijgt dit thema een unieke vorm.

Als storycoach bied ik structurele en inspirerende ondersteuning en help je bij het vinden van de juiste vorm.
Niet alleen structuur, schrijftips, stijloefeningen, handvatten en dramaturgische oplossingen, maar ik help je ook om de inspiratie en de flow erin te houden. 

Wil je doorschrijven aan je schrijfproject, wil je geïnspireerd en op koers blijven.

Ga het avontuur dan aan.
Hoe gaat het in zijn werk?

Mail je verhaal of je schrijfplan mieke@innessence.nl


Geef aan wat je wilt: schrijfcoaching of feedback

Schrijfbegeleiding
€ 65,00 per uur (incl. btw)

Manuscriptbeoordeling
Manuscript tot 50.000 woorden: € 135,00 (incl. btw)
Per 30.000 woorden extra: € 65,00 (incl. btw)

Neem contact met me op...

 

Heldencoach

Wie ben je en waar ben je naar toe op weg? Dat wordt voor een groot deel bepaald door het verhaal wat je erover vertelt. Zo componeer je je eigen levensverhaal. Je bent de auteur, regisseur en hoofdrolspeler in je eigen unieke script. Je stelt het verhaal soms bij, schrijft er nieuwe karakters in, haalt er anderen uit, creëert nieuwe uitdagingen en conflicten. Je verandert van richting, verhuist, neemt ontslag, stopt met een studie of relatie en begint aan iets nieuws. En daar vertel je dan een verhaal over... Ook als je leven saai of voorspelbaar is of als zich een crisis voordoet, vertel je er een verhaal over en geef je er betekenis aan. Zo ben je de optelsom van de verhalen die je jezelf toe-eigent, die je over jezelf, je leven en werk vertelt, inclusief het pakket aan aannames en overtuigingen over hoe het leven werkt.

En net als in een echt verhaal bereiden alle gebeurtenissen in je leven je voor op het bevrijden van jouw potentieel waarmee je de wereld kunt verrijken. 

Welk verhaal vertel jij jezelf? Is dat een verhaal dat je verder helpt? Of is het een verhaal dat je belemmert te worden wie je bent?

Ik help je graag bij dat verhaal, en bij je zoektocht naar meer vervulling en inspiratie. Of je nu wil schrijven, ondernemen, taarten bakken of liedjes schrijven. Ook jij bent de auteur, regisseur en held in je eigen verhaal.

Mijn coach-aanpak is gebaseerd op De Held in je eigen verhaal - het pad van persoonlijke leiderschap.

Neem contact met me op...

creativiteitscoach

Je hebt het gevoel dat je meer in je mars hebt, dan je nu laat zien. Maar hoe kun je je creatieve talent zo inzetten dat het voor jezelf en voor de wereld een goudmijn wordt? Waar liggen precies jouw talenten en krachtlijnen? Hoe krijg je zicht op wat je ‘in wezen’ wilt en hoe je met je creatieve talent geld kunt verdienen? Hoe realiseer je je doelen?

Ieder mens is creatief. We voelen ons het meest gelukkig als we onze passie, onze unieke talenten tot expressie kunnen brengen. Of dat nu om verhalen schrijven, schilderen, muziek componeren, pizza’s bakken, met kinderen werken of websites bouwen gaat. 

Tijdens creativiteitscoaching leer je hoe je op je unieke talenten te vertrouwen, tijd vrij te maken, en er daadwerkelijk werk van te maken.
Er zijn altijd periodes dat het tegenzit. We zitten met obstakels en dilemma’s die ons uit balans brengen en een gevoel van crisis veroorzaken. We nemen de tijd niet, denken dat we op een andere manier geld moeten verdienen en gaan ons dan rusteloos, twijfelachtig of ongeïnspireerd voelen.
In zo’n periode kan het zinvol zijn eens te kijken of je nog wel 'op koers' bent en wat je kunt doen om weer met plezier en in flow te scheppen. 
Ik help je graag op weg en bied begeleiding en coaching als je je creatieve talent meer wilt leren benutten, exploreren en professionaliseren. Maak er werk van!

Wanneer?
Je wilt voor jezelf beginnen, je bent op zoek naar een helder propositie, je hebt een goed idee, maar weet niet waar je moet beginnen, je wilt een volgende stap in je carrière maken, je wilt jezelf leren verkopen en profileren, kortom… je wil werk maken van je talent!

Levensverhalen
Je eigen levensverhaal biedt direct een bijzonder zicht op talenten, verlangens maar ook op dat wat je in de weg staat. Daarom is het onderzoeken van je levensverhaal uiterst behulpzaam bij hervinden van innerlijke kracht en het ontplooien van je talenten.

Op speelse, praktische en inspirerende manieren weer op koers.

Er wordt gewerkt met Kernkwaliteiten, de Reis van de held, Tarot, archetypes en levenslijnen, schrijfopdrachten, The Artist Way van Julia Cameron en natuurlijk mijn eigen boeken Storytelling in 12 stappen en De held in je eigen verhaal.

 

Neem contact met me op...

presentatiecoach

‘De komende tien jaar zal jouw vermogen om op een overtuigende manier je verhaal te brengen doorslaggevend zijn. het zal de belangrijkste vaardigheid zijn om je te helpen je dromen te verwezenlijken.’

- Carmine Gallo - De kracht van Storytelling

Je wilt graag je idee of je plan op verrassende wijze aan ene groep vertellen, of je moet een speech of TED talk houden voor een grote zaal. Wat is je verhaal? Hoe combineer je dat en hoe bereid je je daar nu zo op voor dat je verhaal persoonlijk, relaxed en toch opmerkelijk wordt?

Het is een kunst een verhalen te vertellen die je verder helpen, die je bedrijf profileren, die je idee verrassend over het voetlicht brengen, verhalen die mensen  motiveren en inspireren, Verhalen  die je dromen werkelijkheid laten worden.

Ik help je uit jouw levenservaringen inspirerende verhalen te vinden die tot de verbeelding spreken, die herkenbaar en universeel zijn en die je kunt verbinden met het onderwerp van je presentatie.
Ik help je je verhaal zó op te bouwen en te vertellen dat je authentiek bent en in je kracht staat. 
Zo kun je open en integer - en uiterst aantrekkelijk - je punt maken.

Voor wie?
Managers, leidinggevenden, leerkrachten, kunstenaars, schrijvers die hun verhaal willen vertellen.

Individueel of in groepsverband.

Neem contact met me op...