Storytelling in 12 stappen

Storytelling in 12 stappen

BESTEL HET BOEK

 

Storytelling in 12 stappen is gebaseerd op De Reis van de Held, zoals beschreven door Joseph Campbell en The Writer’s Journey van Christopher Vogler.

Een must read voor schrijvers en vertellers… NU 13de druk!

Voor schrijvers en verhalenvertellers vormt deze mythische verhaalstructuur een onuitputtelijke inspiratiebron.

In deze praktische schrijfgids behandelt scenarioschrijver en schrijfdocent Mieke Bouma dit verhaalmodel stap voor stap. Storytelling in 12 stappen biedt schrijvers en verhalenvertellers richtlijnen voor het construeren van sterke plots en het creëren van universele en levensechte karakters. Oefeningen en praktische opdrachten helpen bij het oplossen van schrijfproblemen, zorgen voor inspiratie en prikkelen de verbeelding.
Met een voorwoord van Manfred van Doorn
Te bestellen bij Managementbook ISBN: 9789045704463
Of via de webshop van de Storytelling Academy
“Een duidelijke en geloofwaardige schematisering, die overtuigend en soms ook heel verrassend wordt toegelicht met tal van voorbeelden uit boeken en films, van klassiek tot heel recent.
 ****
“Een duidelijke en geloofwaardige schematisering, die overtuigend en soms ook heel verrassend wordt toegelicht met tal van voorbeelden uit boeken en films, van klassiek tot heel recent. Elke stap wordt afgerond met leerzame, uitdagende opdrachten en oefeningen, die de leerling-schrijver inderdaad een heel stuk verder op weg kunnen helpen. Zowel plot als karakter krijgen de nodige aandacht. In zijn genre (het aanbod is de laatste jaren enorm gegroeid) is dit een van de beste, bondigste en meest instructieve en stimulerende uitgaven die er voor beginnende schrijvers verschenen zijn. Ook wie liever verhalen of films analyseert, vindt hier boeiend materiaal.”
– Willem Nijssen
 ****
“Het boek Storytelling in 12 stappen is een helder, handzaam en inspirerend boek voor iedereen die geïnteresseerd is in storytelling. En wie is dat niet? Met verhalen groeien wij sinds mensenheugenis op. Verhalen ontroeren en inspireren ons: wij zien onze eigen ervaringen en dromen gereflecteerd in verhalen. Onze eigen ervaringen brengen wij via verhalen over op anderen.”
 ****
“Storytelling in 12 stappen is een ontdekkingsreis door de wereld van verhalen zoals wij die kennen uit boeken, uit films of uit het leven zelf. De voorbeelden maken dat er veel herkenning is. De 12 stappen geven daarnaast handvatten bij het zelf creëren van verhalen, op wat voor manier of in wat voor vorm dan ook.
De workshops die Mieke Bouma en Marciel Witteman op het gebied van Storytelling verzorgen zijn een absolute aanrader: interessant, interactief, inspirerend en vooral ook erg leuk!”
Moniek Hover – Associate Professor Storytelling & Experience, NHTV Academy for Leisure
“Een duidelijke en geloofwaardige schematisering, die overtuigend en soms ook heel verrassend wordt toegelicht met tal van voorbeelden uit boeken en films, van klassiek tot heel recent.
****
“Mieke Bouma heeft mij met haar boek Storytelling in 12 stappen de ogen geopend voor het universele karakter van alle verhalen. Met levendige voorbeelden uit films en de wereldliteratuur leidt ze je in dit boek langs alle etappes, die de hoofdpersoon in een verhaal aflegt. De bijzondere kracht van verhalen is zo nog beter te begrijpen.”
-Sigrid van Iersel is zelfstandig journalist en schrijver en eigenaar van Verhaallijnen
****

@HannaHBorstR Genoten van “storytelling in 12 stappen” van Mieke Bouma. Leerzaam, handig en beknopt.tip voor alle theatermakers,impo-ers en schrijvers!
 ****
“Op bijzonder heldere wijze gepresenteerd en toegankelijk gemaakt voor een breed publiek van verhalenschrijvers en vertellers. (…) Een absolute aanrader!”
-Astrid Schutte van StoryVentures

****

 

“De reis helpt ons te realiseren wat we ten diepste willen en wijst ons de weg naar een zinvolle bestemming. En daarover zet dit kleine, grappige, liefelijke boekje je behoorlijk aan het denken.”
Marjolein te Kelsté – in het blad Communicatie – februari 2011

****

 

“Ik ben fan, en zal het boekje heel veel gebruiken, dat weet ik nu al!”
Ada van Deemter – docent creatief schrijven

****


“In een elegante  en doelmatige stijl geeft Bouma inzicht in de 12 stappen van  de reis van de held, met veel aansprekende voorbeelden uit de wereld van literatuur en film  en met tal van oefeningen moedigt ze de lezers aan  zelf ‘op verhaal te komen’.”
Henk Hofman – Koning en Nar

 

****

“Voor mij als organisatieadviseur biedt het prachtige tools om de transformatieslag tot een waar avontuur te maken; de vragen aan het eind van ieder hoofdstuk helpt mijn helden zich bewust te worden van de stap die ze in zichzelf moeten zetten om de zaken wezenlijk anders aan te pakken.”
Augusta Verburg

****

 

“Een lekker leesbaar en leerzaam boek voor beginnende en gevestigde schrijvers en vertellers.”
Saskia Teppema