tarot_waarheid

tarot-waarheid

Op de kaart is Jupiter afgebeeld, symbool voor de waarheid. Hij draagt drie bliksems. De Waarheid kan inslaan als een bliksem. Je hebt het dan over een flits van inzicht! Het tweede attribuut van Jupiter is de Adelaar en die staat voor vernieuwing, scherpzinnigheid, de vogel die in de zon ( het licht van de waarheid) kan kijken. Het gaat hierbij om scherp inzicht en de keiharde waarheid.

De Waarheid als Tarotkaart staat tegenover Juno- de Intuïtie. Het is de mannelijke kant van de medaille: het Yang tegenover het Yin. Het Yang is lichtgevend. je ziet dat terug in de lichtgevende diamant op de borst.

Als je deze kaart trekt gaat het om een daadwerkelijke zekerheid. Het kan ook verwijzen naar een redding door de waarheid. Door een schok wordt er inzicht verkregen; het licht gaat aan, het goede overwint het kwade. Soms gaat het om het wegsnijden van een ontstekingshaard of ene kankergezwel, of er wordt een wetenschappelijke ontdekking gedaan. Het betreft hier de objectieve waarheid die door een leraar of een meesater wordt gedoceerd. De juiste weg wordt geopenbaard.

Plaats een reactie