De held in je eigen verhaal

 De held in je eigen verhaal kwam in 2012 uit bij Business Contact  en is in 2015 uitgekomen in een tweede editie bij Warden Press.
BESTEL HET BOEK De held in je eigen verhaal

Elk verhaal over een held begint met een gevoel van onrust, een breuk met de status-quo. Je zoekt nieuwe uitdagingen in je loopbaan, of je team mist een echte drive. Om weer open en enthousiast nieuwe wegen in te kunnen slaan, moet je ‘op reis’. Het is deze Reis van de Held, een model van Joseph Campbell, die de basis vormt voor dit boek.Mieke Bouma helpt je om oude patronen te doorbreken, nieuwe kansen te leren zien en nieuwe vermogens en creativiteit aan te boren. Persoonlijk, en in teamverband. Ze doet dat aan de hand van de Reis in 12 stappen, en met behulp van voorbeeldverhalen, vertel- en schrijfopdrachten en andere oefeningen. Niemand wordt als held geboren – alleen door op pad te gaan, te ervaren en te groeien bereik je de heldenstatus. De held in je eigen verhaal biedt een inspirerende methode om jezelf of je team/afdeling – via storytelling – te ontwikkelen.

Mieke Bouma is dramadocent, storycoach en auteur van diverse boeken over storytelling. Ze is initiatiefnemer van de Storytelling Academy en helpt mensen en organisaties bij het vinden, schrijven en vertellen van een goed verhaal. De Reis van de Held vorm al jaren een grote inspiratiebron.

Dit is een boek voor op je nachtkastje en voor in je rugzak. Lees het van voor naar achter of sla het ergens open: in beide gevallen zul je vinden waar je op dat moment behoefte aan hebt. Met “De held in je eigen verhaal” kun je niet verdwalen.’

– lezersbeoordeling op bol.com
‘Dit is een boek voor op je nachtkastje en voor in je rugzak. Lees het van voor naar achter of sla het ergens open: in beide gevallen zul je vinden waar je op dat moment behoefte aan hebt. Met ‘De held in je eigen verhaal’ kun je niet verdwalen.’
– Lezersreactie bol.com

Andere quotes en beoordelingen:
Dit boek is bedoeld om je te helpen de noodzakelijk stappen te zetten zodat je de held kunt worden in je eigen verhaal.
**
De Reis van de Held leert je dat het leven cyclisch is, dat alles voortdurend in beweging is en dat je de kans krijgt, bij alles wat zich voor- doet of wat je creëert, een verhaal samen te stellen dat je verder op weg helpt en je in je kracht zet. In welke fase je je ook bevindt, je hoeft nooit het slachtoffer te worden van de omstandigheden.
**
Welk verhaal wil je schrijven? Ik hoop dat dit boek jouw gids kan zijn bij het schrijven van het beste en meest onweerstaanbare verhaal over jezelf dat je je kunt voorstellen.
Bestel het boek 
Luister naar het lied De held in je eigen verhaal van Erwin Wiertz