Over Mieke

auteur | leraar| storyteller

Mieke Bouma (docent, storycoach en auteur) is opgeleid in het theatervak, was docent aan de Theaterschool in Amsterdam, studeerde Theater-, Film en Televisiewetenschappen aan de Universiteit van Utrecht en schreef scenario's voor film, tv en opdrachtfilms. Ze gaf les in scenarioschrijven en leidde diverse scriptschrijvers op.
Vanaf 2005  helpt ze mensen en organisaties bij het vinden, componeren of vertellen/schrijven van hun verhaal. Dat mondde uit in de oprichting van de Storytelling Academy, waar mensen worden opgeleid tot gecertificeerde Chiefs Storytelling
***
Ze houdt ervan mensen te begeleiden bij hun creatieve proces en noemt zichzelf storycoach. Ze is geïnspireerd door het werk van Joseph Campbell (De reis van de held) en de Jungiaans geschoolde auteurs als Carolyn Myss, Jean Houston en Carol Pearson.
"Alle verhalen gaan in de diepte op elkaar lijken; door verhalen uit te wisselen en op te diepen, ontdek je het wonder van de betekenisgeving"
***
***
Momenteel werkt ze aan het boek Schrijf je levensverhaal, handboek voor autobiografisch werk

Inzetbaarheid

Storytelling | Schrijfbegeleiding| Coaching

Mieke is inzetbaar als storyteller, storycoach en schrijfcoach

Haar lievelingsonderwerpen zijn:

DE REIS VAN DE HELD
ARCHETYPEN
STORYTELLING

Wat anderen zeggen:

“Mieke prikkelt ons bij iedere stap ons eigen verhaal te vertalen in een gebeurtenis die de spanning erin houdt.”

“Mieke is een onuitputtelijke bron van onverwachte, mooie, bijzondere wendingen en schaakt moeiteloos op vijftien schaakborden tegelijk om onze verhalen in beweging te houden.”

“Heel prettige persoonlijkheid en heel kundig” 

“De passie en expertise die bij Mieke aanwezig is maakte dat ik alles wilde absorberen. De 12 stappen en de manier van het brengen, koppelen aan ons persoonlijk leven maakt dat het beklijft. Dank je."