over mieke

over mieke

Mieke Bouma (docent, storycoach en auteur) is opgeleid in het theatervak, was docent aan de Theaterschool in Amsterdam, studeerde Theater-, Film en Televisiewetenschappen aan de Universiteit van Utrecht en schreef scenario's voor film, tv en opdrachtfilms. Ze gaf les in scenarioschrijven en leidde diverse scriptschrijvers op.
Vanaf 2005  helpt ze mensen en organisaties bij het vinden, componeren of vertellen/schrijven van hun verhaal. Dat mondde uit in de oprichting van de Storytelling Academy, waar mensen worden opgeleid tot gecertificeerde Chiefs Storytelling
Ze houdt ervan mensen te begeleiden bij hun creatieve proces en noemt zichzelf storycoach. Ze is geïnspireerd door het werk van Joseph Campbell (De reis van de held) en de Jungiaans geschoolde auteurs als Carolyn Myss, Jean Houston en Carol Pearson.
"Alle verhalen gaan in de diepte op elkaar lijken; door verhalen uit te wisselen en op te diepen, ontdek je het wonder van de betekenisgeving"
 Haar boeken (Storytelling in 12 stappen, De held in je eigen verhaal, Waarom de heks in de oven verdween en De 12 oerkarakters van storytelling  en Het verhaal van je leven gaan allemaal over de liefde voor het verhalenvak.

Mieke is inzetbaar als

Presentatiecoach: als je hulp en begeleiding zoekt bij een presentatie of een verhaal voor publiek

Storycoach: als je hulp of begeleiding zoekt bij het schrijven een verhaal, een roman of je levensverhaal.

Creativiteitscoach: begeleiding en coaching als je je creatieve talent meer wilt leren benutten, exploreren en professionaliseren.

Spreker/Docent: over De reis van de held(in), Storytelling in organisaties, De 12 archetypes die ons leven beïnvloeden, De held in je eigen verhaal, Betekenis van oude verhalen, Levensverhalen.

Meer over

DE REIS VAN DE HELD
ARCHETYPEN
LEVENSVERHALEN
STORYTELLING

 
Wat anderen zeggen:
“Mieke prikkelt ons bij iedere stap ons eigen verhaal te vertalen in een gebeurtenis die de spanning erin houdt.”

“Mieke is een onuitputtelijke bron van onverwachte, mooie, bijzondere wendingen en schaakt moeiteloos op vijftien schaakborden tegelijk om onze verhalen in beweging te houden.”

“Heel prettige persoonlijkheid en heel kundig” 

“De passie en expertise die bij Mieke aanwezig is maakte dat ik alles wilde absorberen. De 12 stappen en de manier van het brengen, koppelen aan ons persoonlijk leven maakt dat het beklijft. Dank je."