Over Mieke

storycoach, docent/spreker en auteur van diverse boeken over storytelling

Mieke Bouma (docent, storycoach en auteur) is vanaf jongs af aan gefascineerd door verhalen. Gelukkig heeft ze er haar vak van kunnen maken.

Ze is opgeleid in het theatervak, was docent aan de Theaterschool in Amsterdam, studeerde Theater-, Film en Televisiewetenschappen aan de Universiteit van Utrecht en schreef scenario's voor film, tv en opdrachtfilms. Ze gaf les in scenarioschrijven en leidde diverse scriptschrijvers op.

Sinds 2007 helpt ze mensen en organisaties bij het vinden, componeren of vertellen/schrijven van hun verhaal. Dat mondde uit in de oprichting van de Storytelling Academy, waar mensen worden opgeleid tot gecertificeerde Chiefs Storytelling en waar een inspirerend aanbod te vinden is op het gebied van storytelling en schrijven

Mieke houdt ervan mensen te begeleiden bij hun creatieve proces. Ze is geïnspireerd door het werk van Joseph Campbell (De reis van de held) en de Jungiaans geschoolde auteurs als Carolyn Myss, Jean Houston en Carol Pearson.

"Alle verhalen gaan in de diepte op elkaar lijken; door verhalen uit te wisselen en op te diepen, ontdek je het wonder van de betekenisgeving"

Haar boeken (Storytelling in 12 stappen, De held in je eigen verhaal, Waarom de heks in de oven verdween, De 12 oerkarakters van storytelling en Het Verhaal van je leven) gaan allemaal over de liefde voor het verhalenvak.

 

Mieke is inzetbaar als storyteller, storycoach en schrijfcoach

Haar lievelingsonderwerpen zijn:

DE REIS VAN DE HELD
ARCHETYPEN
STORYTELLING

Wat anderen zeggen:

“Mieke prikkelt ons bij iedere stap ons eigen verhaal te vertalen in een gebeurtenis die de spanning erin houdt.”

“Mieke is een onuitputtelijke bron van onverwachte, mooie, bijzondere wendingen en schaakt moeiteloos op vijftien schaakborden tegelijk om onze verhalen in beweging te houden.”

“Heel prettige persoonlijkheid en heel kundig”

“De passie en expertise die bij Mieke aanwezig is maakte dat ik alles wilde absorberen. De 12 stappen en de manier van het brengen, koppelen aan ons persoonlijk leven maakt dat het beklijft. Dank je."

 

SCHRIJFCOACHING EN MANUSCRIPTBEGELEIDING
Boek schrijven?
Droom je ervan een boek uit te geven? Heb je een bijzonder verhaal? Of een levenservaring die je wilt delen? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Op basis van dit gesprek bepalen we of we met elkaar door willen.

De schrijfcoaching bestaat uit:

  • Bespreken van het Waarom, het Hoe en het Wat van het boek. Inclusief doel en doelgroep
  • Omschrijven van het plan en bepalen wat de unieke waarde is.
  • Indeling, opzet, outline, structuur
  • Planning
  • Live en/of online ontmoetingen
  • Creatieve input, schrijf-adviezen.

Meer informatie over tarieven en werkwijze: SCHRIJFCOACHING EN MANUSCRIPTBEGELEIDING

 

Adressen

Post- en huisadres

Cuneralaan 50
3911 AD Rhenen

Studio

Storytelling Studio
Spaarndammerdijk 17 HS
1013 ZM Amsterdam