Over Mieke

Directeur/oprichter Storytelling Academy - docent/spreker - auteur van diverse boeken over storytelling

Mieke Bouma (docent, storycoach en auteur) is vanaf jongs af aan gefascineerd door verhalen. Opgeleid in het theatervak, was ze docent aan de Theaterschool in Amsterdam, studeerde Theater-, Film en Televisiewetenschappen aan de Universiteit van Utrecht en schreef scenario's voor film, tv en opdrachtfilms. Ze gaf les in scenarioschrijven en leidde diverse scriptschrijvers op.
Sinds 2007 helpt ze mensen en organisaties bij het vinden, componeren of vertellen/schrijven van hun verhaal. Dat mondde uit in de oprichting van de Storytelling Academy, waar mensen worden opgeleid tot gecertificeerde Chiefs Storytelling en waar een inspirerend aanbod te vinden is op het gebied van storytelling en schrijven
Mieke houdt ervan mensen te begeleiden bij hun creatieve proces. Ze is geïnspireerd door het werk van Joseph Campbell (De reis van de held) en de Jungiaans geschoolde auteurs als Carolyn Myss, Jean Houston en Carol Pearson.

"Alle verhalen gaan in de diepte op elkaar lijken; door verhalen uit te wisselen en op te diepen, ontdek je het wonder van de betekenisgeving"

Haar boeken (Storytelling in 12 stappen, De held in je eigen verhaal, Waarom de heks in de oven verdween, De 12 oerkarakters van storytelling, Het Verhaal van je leven en Schrijf je levensverhaal) gaan allemaal over de liefde voor het verhalenvak.

Inzetbaar als docent, storyteller,  narratief coach en schrijfcoach

Haar lievelingsonderwerpen zijn:

DE REIS VAN DE HELD
ARCHETYPEN
STORYTELLING

SCHRIJFCOACHING

Boek schrijven?
Droom je ervan een boek uit te geven? Heb je een bijzonder verhaal? Of een levenservaring die je wilt delen? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

lees meer...

“Mieke prikkelt ons bij iedere stap ons eigen verhaal te vertalen in een gebeurtenis die de spanning erin houdt.”

“Mieke is een onuitputtelijke bron van onverwachte, mooie, bijzondere wendingen en schaakt moeiteloos op vijftien schaakborden tegelijk om onze verhalen in beweging te houden.”

“Heel prettige persoonlijkheid en heel kundig”

“De passie en expertise die bij Mieke aanwezig is maakte dat ik alles wilde absorberen. De 12 stappen en de manier van het brengen, koppelen aan ons persoonlijk leven maakt dat het beklijft. Dank je.”“Ik heb Mieke ervaren als een zeer ervaren en kundige schrijf- en creatiecoach, respectvol, warm en bemoedigend. Ze geeft structuur, empowert je zodat je in contact komt met je scheppingsdrang en -kracht. Aan de hand van archetypen laat ze je ervaren dat waar je struikelt je schat begraven ligt. Je gaat de Reis van de held in je eigen leven herkennen.”
– Ronald Hochstenbach

“Mieke weet vanuit haar schat aan ervaring en wijsheid altijd te inspireren. Ze biedt structuur en overzicht. Haar schrijfopdrachten zijn to the point en dwingen je om tot de kern te komen. Zowel in haar masterclasses als in haar boeken weet ze je te raken. Ze leert je dat schrijven zoveel meer is dan woorden op papier. Schrijven is louterend, zingevend, soms een hilarisch proces. In ieder geval een geweldige manier om jezelf te leren kennen. Ik ben fan en blijf bij Mieke terugkomen.
– Elvira Out

“Wie aan een levensverhaal begint, raakt ontredderd door de veelheid aan verhaallijnen die vechten om aandacht, personages die tot leven gewekt worden en niet in de laatste plaats door de emotie die als een mist alle feiten verhult. Van Mieke heb ik geleerd dat structuur lucht geeft, houvast biedt waardoor je uiteindelijk komt tot de essentie van je levensverhaal en, uiteindelijk, tot inzicht in je leven. Mieke biedt naast een gevoeld interesse en praktische en toepasbare hulpmiddelen ook onmisbare feedback. Empathisch en krachtig heeft zij de verteller in mij stap voor stap weten te brengen tot de betekenisgevende oerscène in het verhaal van mijn leven.”
– Elena Benvenuti

 

Post- en huisadres

Cuneralaan 50
3911 AD Rhenen