De heldenreis in de Tarot

tarot-levensweg

De Reis van de Held zoals die ooit beschreven is door Joseph Campbell, waar veel van mijn boeken en cursussen op zijn gebaseerd, kun je op een heel bijzondere wijze ook terugvinden in een oeroud kaartspel: de Tarot.
De afbeeldingen van de Tarot tonen de levenscyclus op symbolische wijze.

De Tarot is een boek in beelden. Je zou kunnen zeggen: spiritualiteit voor dummy’s. Vroeger konden de ongeletterden zo toch iets begrijpen van het mysterie rond leven en dood. De betekenis van de kaarten werd mondeling overgedragen. Daardoor ontstond er uiteraard ook ‘ruis’ en verdween ingewijde kennis.

Aan het einde van de Middeleeuwen werd de Tarot door de Katholieke kerk in de ban gedaan, want direct met contact met de (innerlijke) godheid zonder tussenkomsten van een priester was bedreigend.

Maar inmiddels is de Tarot weer geaccepteerd en biedt een inspirerende kijk op de levensweg van de mens.
De meeste Tarotspelen bestaan uit 78 kaarten, maar ‘De Tarot in de herstelde orde’, samengesteld door Onno en Rob Docters van Leeuwen bestaat uit 80 kaarten. Twee extra kaarten, Intuïtie en Waarheid (ooit blanco kaarten) zijn door hen na diepgravende studie toegevoegd.

Je kunt de kaarten van de Tarot onderverdelen in de Grote Arcana, de Hofkaarten en de kleine Arcana. De Tarot-reis die ik zal bespreken is de reis zoals die in de Grote Arcana wordt afgebeeld en deze vindt in 24 stappen plaats.

Je kunt een tarotconsult bij me bestellen. Dit betreft een sessie van ca 1,5 uur. Na afloop ontvang je een geschreven rapport

Kosten 75 euro excl. BTW.
Vul het contactformulier in om een afspraak te maken.

 

tarot_dwaas  tarot_magier  tarot_priesteresunknown

 

tarot_priester tarot_keizerin tarot_zegewagen tarot_kluizenaar tarot_rechtvaardigheid tarot_wereld

 

tarot_krachttarot_gehangene  tarot_gematigdheidtarot_dood tarot_duivel tarot_waarheid

 

tarot_torentarot_maan  tarot_ster tarot_zon tarot_laatste_oordeeltarot_universum